ДГ Слънчице
Детска градина в град Велинград

Уважаеми съграждани, колеги, родители, мили деца!
На 3-ти март 1973 година започва работа едно от най-хубавите детски заведения в красивия ни град - Детска градина „Слънчице“! Половин век оттогава този слънчев дом отваря всеки ден вратите си за най - малките жители на Велинград.
50 години създаваме традиции - с любов, грижа и всеотдайност за децата!
50 години работим с последователност в настоящето на града ни, защото знаем, че най-добрата инвестиция в бъдещето му е инвестицията в нашите деца!
Нашата кауза е да бъдем не просто втори дом, а да сме по - доброто място, където се раждат слънчеви мечти, защото се стараем да даваме на децата най - доброто, на което сме способни. Обучаваме ги по иновативни и съвременни методи в уютни, светли и топли помещения. Тук те открояват таланти и предпочитания, защото ние им предоставяме прекрасни условия за това.Учат се и се възпитават с такт и търпение.Тичат и играят радостни в прекрасен широк двор, изпълнен с любими и удобни за игра детски съоръжения, които се стремим непрекъснато да обновяваме
Горда съм с прекрасен екип!
Хората, които работят тук са хора с призвание. Очите им са отворени за красотата и таланта, а енергията им е насочена към съзидание
Педагогическата колегия работи амбициозно не само по проекти за обогатяване на материалната база, която става все по-добра, но и за повишаване качеството на обучение , чрез непрекъснато повишаване на квалификацията си.
Занималните, спалните и съблекалните са модерно обзаведени с нови удобни и красиви цветни мебели, легла, шкафчета. Всяка занималня разполага с телевизор, лаптоп, добра интернет комуникация. В двете ни сгради на учителите са на разположение интерактивни дъски.
В тази сложна и отговорна задача – обучение и възпитание на най- малките, ние съвсем не сме сами. Всеизвестна истина е, че възпитанието на подрастващите е плод на общи усилия.
Радваме се, че родителите са съпричастни с каузата ни и заедно, с любов допълваме и надграждаме първите навици и знания, за да растат деца ни с широко отворени, любопитни за света очи.
БЛАГОДАРЯ за съпричастността!
БЛАГОДАРЯ за доверието!
БЛАГОДАРЯ, че всички заедно сме част от голямата идея да градим един по-добър свят за нашите деца!
А празник като днешния се превръща в личен празник на всеки, докоснал се по един или друг начин до детската градина.
БЛАГОДАРЯ на колегите за техните професионализъм и търпение, за любовта, която даряват на децата!
Изказвам благодарност на помощния персонал на градината, които са неотлъчно до нас и до децата ни и много ни помагат в работата!
БЛАГОДАРЯ на ръководството на Община Велинград и лично на кмета д-р Костадин Коев, без чиято грижа и внимание работата ни щеше да бъде по - трудна!
БЛАГОДАРЯ на бившите колеги, дали своя принос в историята на детското заведение!
На прага на една такава значима годишнина си пожелаваме преди всичко здраве, за да можем с лекота и радост да вършим работата си, креативност, защото тя е неотменна част от ежедневието ни и нестихваща любов към децата!
Пожелаваме си Детската градина да бъде силна, устойчива, да ражда таланти и да е сигурен дом за деца, учители и родители!
Пожелаваме си смели мечти и безкрайни хоризонти в юбилейната 50 годишнина!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН
на Детска градина „Слънчице“- мястото, където се раждат слънчеви мечти!
Проявите , свързани с юбилея ще се проведат през третата седмица на месец май/ 15.05-19.05.23/, като във всеки един от дните сме предвидили интересна програма. Надяваме се, че с нас в празничните дни ще бъдат родители, бивши колеги, възпитаници, граждани. Към всички вас отправяме сърдечна покана!
Боряна Петричева
Директор
на ДГ „Слънчице“, Велинград