ДГ Слънчице
Детска градина в град Велинград

Уважаеми родители,
детската градина ще отвори врати на 11.09.2023 г./понеделник/❗
Децата ще се приемат съгласно Наредба №3 /2007 г. на МЗ., както следва:
????При отсъствие на детето от детската градина повече от 30 календарни дни - с медицинска бележка от личния лекар удостоверяваща, че детето е здраво и не е било в контакт със заразно болен и изследвания за чревно бацилоносителство - по преценка на личния лекар, като в медицинската бележка се впише, че не се налага изследване за чревно бацилоносителство.
????При отсъствие на детето повече от два месеца – с изследване за чревни паразити (глисти) - задължително, чревно бацилоносителство /по преценка на личния лекар/ и медицинска бележка от личния лекар, удостоверяваща, че детето е здраво и не е било в контакт с ОЗБ.
???? Новоприети деца: Здравно-профилактична карта на детето с данни за имунизационен статус, попълнена от личния лекар; еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни чревни бактерии и чревни паразити, извършено не по-рано от 15 дни преди постъпване на детето в детската градина; изследвания на кръв и урина, извършени в едноседмичен срок преди постъпване на детето; медицинска бележка за липсата на контакт със заразно болен; васерман на единия родител /само за деца, които нямат навършени 3 години/.
Във всички случаи медицинската бележка трябва да е издадена не по-рано от 3 дни преди датата на постъпване на детето в детската градина❗
С нетърпение очакваме нашите нови, малки и пораснали малчугани!????