ДГ Слънчице
Детска градина в град Велинград

В ОДЗ СЛЪНЧИЦЕ - СЕДМИЦА НА БАЩАТА

Уважаеми родители, тази седмица от 17-23 ноември е обявена за  седмица на бащата. В ДГ са планувани различни мероприятия по групи. Включете се и нека докажем, че бащите се интересуват от своите наследници не по-малко от майките.

     А Вие, мили дами, може да присъствате като зрители, а защо не и като участници в забавните ситуации! Бъдете  активни! Бъдете отговорни! Бъдете щастливи с децата си! Няма да усетите как децата Ви са пораснали  и сте пропуснали миговете на щастие!

     Бащата играе роля на закрилник за децата си. Той безусловно защитава дъщеричката си и е модел на подражание за сина си. Отговорностите на бащата никак не са за подценяване.

     Децата се учат от примери. Затова поведението на мама и татко трябва да е съгласувано с изискванията, които те имат към децата си. Бащата винаги е бил доминиращия в семейството, затова е важно той да поддържа баланс във всичко, което прави. Децата, копират без изключение.

    Грижата за децата определено е отговорност и на двамата родители. Задълженията за грижата на семейството трябва да са разпределени. Обикновено майката е тази, която се грижи за дома, домакинството, храната, приспиването на децата и т.н. Бащата поема грижата за финансовите въпроси, разрешава или забранява на децата си различни неща, подпомага развитието на тяхната увереност и дава сигурност през цялото време.

   Родителите, които се разбират помежду си, дават положителен пример на детето си. То придобива позитивен поглед към живота и дружелюбно поведение.

      Бащата трябва да има контрол над себе си и самообладание. Той трябва да се научи да приема спокойно малките грешки на децата си и да ги наказва за големите. Така отношенията помежду им ще са стабилни, ще има уважение и няма да има страх.